Budi dio naše mreže
Izbornik

Korčula: Don Mihovil Kurkut održao nagovor kandidatima za krizmu i njihovim roditeljima

Korčula (IKA)

Salezijanac don Mihovil Kurkut, direktor izdavačke kuće Salesiana, gostovao je u subotu, 19. veljače u Župi sv. Marka u Korčuli gdje je održao duhovni nagovor ovogodišnjim kandidatima za primanje sakramenta potvrde i njihovim roditeljima, izvijestio je Ured za medije Dubrovačke biskupije.

Don Mihovil je najprije u zajedništvu s domaćim župnikom don Franom Kurajom predslavio misu. Tijekom slavlja pjevanje je predvodio zbor mladih Župe sv. Marka iz Korčule.

Potom je iskrenim i životnim obraćanjem don Mihovil, koji u svom svećeničkom pastoralu mnogo radi s mladima, okupljenima objasnio koliko je važno u životu odabrati dobro, odabrati Krista koji je odabrao njih darujući im se.

Često u svakodnevici života zaboravimo koliko je važno birati dobro, biti u dobru sa bližnjima, darivati sebe i tako postići puninu života, zaboravimo koliko je važno brinuti se o darovima koje smo dobili od Boga, koliko je važno pustiti Krista da boravi u srcu, srcu iskrenu, da se u naše srce nastani, u njemu boravi i u njemu vodi nas – kazao je uz ostalo.

Susret je završio zajedničkom molitvom krizmanika i njihovih roditelja s predmoliteljem don Mihovilom.