Budi dio naše mreže
Izbornik

Korizmena duhovna obnova za učenike i djelatnike Klasične gimnazije fra Marijana Lasanovića

Slavonski Brod (IKA)

Uz geslo „Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni“ (Iv 3,16) korizmenu duhovnu obnovu za učenike i profesore franjevačke Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića u Slavonskom Brodu predvodio je 22. ožujka fra Vinko Brković, župni vikar Župe sv. Antuna Padovanskog u Našicama.

Predvodeći misno slavlje u zajedništvu s ravnateljem gimnazije fra Ivanom Crnkovićem fra Vinko je naglasio kako je bit Isusova poslanja i djelovanje na ovome svijetu razumijevanja Božje ljubavi s kojom ljubi svijet te smo i mi kršćani pozvani ljubiti jedni druge.

Istaknuo je opasnost da od drugih imamo prevelika očekivanja te poručio:  „Želim vam da ne budete opterećeni ispunjanjem očekivanja drugih, jer to niste dužni učiniti. Ono što ste dužni učinite je očitovati ljubav Božju u životu drugoga čovjeka. Neka vam ova korizmena obnova i čitavo korizmeno vrijeme bude doista očitovanje te ljubavi Božje u našem životu i u životu čovjeka kraj nas sa sviješću da je Bog tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne nego da ima život vječni“.

Ravnatelj fra Ivan zahvalio je predvoditelju na poticajnim riječima te pohvalio profesore i učenike koji su gotovo svi strpljivo čekajući u hodnicima pristupili ispovijedi za koji su im na raspolaganju bili domaći franjevci.

Duhovna obnova završena je klanjanjem pred Presvetim.