Budi dio naše mreže
Izbornik

Korizmena duhovna priprava pripadnika Oružanih snaga BiH

Hrasno (IKA)

U svetištu Kraljice mira u Hrasnu u Hercegovini, 16. ožujka, upriličena je korizmena duhovna priprava i ispovijed za pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, pripadnike 4. Pješačke brigade, 1. Pješačke pukovnije i 4. Bojne logističke potpore.

Križni put, pripravu za ispovijed i svetu misu predvodio je don Tomislav Rajič, vojni kapelan u vojarni Božan Šimović u Čapljini.

Nakon priprave i križnoga puta uslijedio je sakrament pomirenja, a ispovijedali su, osim don Tomislava: don Ante Luburić, župnik vjerničke zajednice Trebinje i biskupski vikar Trebinjsko-mrkanske biskupije, don Vinko Raguž, župnik i upravitelj svetišta u Hrasnom te nekoliko svećenika koji djeluju u okolnim vjerničkim zajednicama.

Potom je uslijedila euharistija, a don Tomislav je u propovijedi govorio o važnosti ispovijedi i korizmenoga hoda za Isusom Kristom. Istaknuo je da “svaki vojnik treba prvo biti vojnik za Krista, a tko se bori za Krista i Božji zakon, vojnik je i branitelj svakoga čovjeka”.

Na korizmenoj pripravi, križnom putu, ispovijedi i misi sudjelovalo je 80-ak vojnika, dočasnika i časnika, javlja cnak.ba a prenosi portal Nedjelja sarajevskog Katoličkog tjednika.

Hrasno se nalazi u krševitom neumskom zaleđu u Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji na središtu zračne linije Mostar – Dubrovnik. Iako je svetište relativno mlado, župa je stara više od 250 godina, nastala 1761. Crkva Bezgrješnog začeća BDM-a je izgrađena 1935. i nekoliko puta je obnavljana. Uspostavljanjem svetišta 8. svibnja 1977. postupno su izgrađeni/nadograđivani mnogi elementi svetišta koje danas postoje.