Budi dio naše mreže
Izbornik

Korizmeni koncert „Oj Isuse, ja spoznajem“ održan u gospićkoj katedrali

Gospić (IKA)

Korizmeni koncert „Oj Isuse, ja spoznajem“ održan je u katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije u Gospiću u nedjelju 17. ožujka nakon večernje mise koju je predvodio upravitelj župe o. Marko Maglić.

Koncert korizmenih napjeva iz različitih krajeva Hrvatske izveli su članovi Vokalnog ansambla Kulturno-umjetničkog društva „Klek“ iz Ogulina pod ravnanjem maestra Ivana Ivančana mlađeg. To je još jedan u nizu koncerata koje su ove korizme članovi Društva održali u nekoliko mjesta i gradova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

„Počinje se strašna muka“, „Gorko cvili Marija“, „Nižje, nižje sončece“ i „Hodi duša na Božji put“ neke su od pjesama koje je gospićka publika imala priliku čuti od ogulinskih fokloraša odjevenih u tradicijske narodne nošnje kakve su se nekada u korizmeno vrijeme nosile u tom kraju. Tijekom pjevačkih stanki, članovi Dramske skupine „Figudede“ KUD-a „Klek“ izveli su kratke scenske prikaze ogulinskih običaja vezanih za Cvjetnicu, Veliki četvrtak, Veliki petak i Veliku subotu.

Nakon odjavnih riječi voditeljice programa Ane Vrankić, koja je svima prisutnima zaželjela blagoslovljene nadolazeće vazmene blagdane, članovi vokalnog ansambla završili su koncert pjesmama „Svetoj žrtvi uskrsnici“ i „Tiha noć se evo spusti“. Na samom kraju izvođačima koncerta zahvalio je i poželio nastavak suradnje o. Marko, a nakon koncerta, druženje je nastavljeno u župnom domu uz okrjepu.