Budi dio naše mreže
Izbornik

Kreće izrada dokumentacije za uređenje platoa uz Svetište Gospe Vrpoljačke

Šibenik (IKA)

Grad Šibenik je krajem prošle godine krenuo u izradu dokumentacije za uređenje javnog prostora kod Biskupijskog svetišta Gospe Vrpoljačke, objavljeno je na službenoj stranici Grada.

U okviru projekta bit će osmišljen izgled platoa oko sakralnog objekta te će biti izrađena kompletna projektna dokumentacija buduće dvorane za ispraćaj pokojnika.

Zamjenik šibenskog gradonačelnika mr. sc. Danijel Mileta izjavio je da je Grad Šibenik projektu pristupio u suradnji s Mjesnim odborom Vrpolje i župnikom Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije don Antom Omazićem, na inicijativu gradskog vijećnika iz Vrpolja.

Za projekt je u ovogodišnjem proračunu osigurano 100 tisuća eura.

„Upravo smo dobili prve 3D rendere ili vizuale ispraćajne dvorane s okolišem, te smo vrlo zadovoljni viđenim“, rekao je Mileta.

U projekt će biti uključeno i uređenje parkirališnih površina, prostora za povremene ugostiteljske namjene u dane proslava vjerskih blagdana i prigodnih događanja, mirne zona za vjernike te nogostupa i hortikulture. Dozvolu za gradnju Grad Šibenik namjerava ishoditi do jeseni 2023. godine.

Zamjenik gradonačelnika rekao je i da su u posljednje vrijeme popularni zahtjevi za izgradnju dvorana za ispraćaj pokojnika, tako da je s tom svrhom u tijeku rješavanje vlasničkih odnosa i na groblju sv. Ivana u Slivnom te pravnog spora za dvoranu na mjesnom groblju u Zatonu.