Budi dio naše mreže
Izbornik

Križ Susreta hrvatske katoličke mladeži u Velikoj Trnovitici

Velika Trnovitica (IKA)

Svečano misno slavlje s prijenosom križa Susreta hrvatske katoličke mladeži u nedjelju 13. veljače u Župi sv. Martina u Velikoj Trnovitici predvodio je vlč. Luka Premelč, odgojitelj u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Krunoslavom Brunovićem.

Mladima Župe Velika Trnovitica križ Susreta predali su mladi Župe sv. Tri kralja u Staroj Plošćici. Prijenosom križa mladi susreću, upoznaju i jačaju zajedništvo, a time i pripremaju za domaćinstvo tijekom Susreta hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 17. rujna u Bjelovaru.

„Vaša župa je ovog trena jedinstvena, ovo je trenutak ponosa, ali, sestre i braćo, i trenutak izazova, trenutak velikog zadatka – dati i dio sebe u jednu veliku priču, jedan veliki događaj“, istaknuo je vlč. Premelč u homiliji.

„Naša biskupija je domaćin susreta mladih – dakle svi mi. Ne tamo neki, nego ja i ti. Stoga je i nama ovdje okupljenima povjeren poziv na sudioništvo – biti dio“, rekao je.

Propovjednik je napomenuo da biti kršćanin i živjeti euharistijski kako nam je naš Gospodin Isus dao primjer „znači konkretno dati sebe, uzeti od sebe i dati bližnjemu“ te je pozvao okupljene da se odvaže slijediti taj primjer.

Na kraju homilije rekao je kako u Susretu i pripremi za njega može sudjelovati svatko. Prvenstveno molitvom i pouzdanjem u Boga. „Molimo s vjerom i nadom. Preporučimo Gospodinu naše mlade, našu budućnost. Neće to tamo netko drugi. Ti i ja, sestro i brate. Danas. Sada“.

„Neka nas pogled na ovaj križ, upravo najveličanstveniji primjer sebedarja i ljubavi za druge, potakne na molitvu i konkretno svjedočenje vjere, ljubeći Boga i bližnje“, rekao je vlč. Premelč.

Na kraju misnog slavlja vlč. Brunović zahvalio je prevoditelju slavlja na poticajnim riječima i svjedočanstvu vjere te pozvao mlade da radosno slave Boga i pripremaju se za Susret.