Budi dio naše mreže
Izbornik

Križni put mladih Subotičke biskupije

Subotica (IKA)

Više od 120 mladih iz Subotice i okolice, zajedno s desetak mladih iz Ivanić Grada i Valvopa te s redovnicama i svećenicima, sudjelovalo je 18. ožujka na hodočasnički križni put mladih.

Mladi su se najprije okupili na euharistijskom slavlju u župnoj crkvi Marija Majka Crkve u Subotici koju je predvodio vlč. Tomislav Vojnić u koncelebraciji s vlč. Draganom Muharemom, vlč. Dušanom Balaževićem i vlč. Franjom Ivankovićem, a zatim su krenuli na put dug više od dvadeset kilometara na relaciji Subotica – Hrvatski Majur – Mala Bosna – Subotica.

Pojedine postaje molili su kod križeva krajputaša. Za vrijeme križnog puta bila je prilika za ispovijed. Završetak križnoga puta bio je u popodnevnim satima u crkvi Uskrsnuća Isusova u Subotici, gdje su izmolili završnu molitvu.

Među ostalim, razmotrilo se tijekom postaja o izdaji i osudi, o požrtvovnosti i prihvaćanju žrtve, o odnosu prema roditeljima, o spremnosti na pomaganje drugima, o činu milosrđa, o sumnji u vlastite snage, o neuspjehu i razočarenju.