Budi dio naše mreže
Izbornik

Krštenje petog djeteta i proslava pedesete obljetnice braka u Đurđevcu

Đurđevac (IKA)

Umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak u Đurđevcu je na Bijelu nedjelju 24. travnja krstio Tomu, peto dijete u obitelji Antonia i Martine Stanešić. Ujedno su djed Stjepan i baka Ljubica proslavili 50-tu obljetnicu braka, izvijestili su iz Varaždinske biskupije.

Na početku misnog slavlja riječi pozdrava uputio je župnik u Đurđevcu vlč. Tomislav Leskovar, izrazivši dvostruku radost za obitelj Stanešić,  ali i cijelu župnu zajednicu kao Božju obitelj.

Biskup je povezao nedjeljno evanđelje o „nevjernom“ Tomi s vjerom koju smo svi primili na krštenju i koju smo pozvani živjeti, ispovijedati i svjedočiti kroz cijeli svoj život. „I danas posebno molimo da mali Toma po uzoru apostola Tome može primati Božju riječ svojim ušima i ispovijedati vjeru na hvalu i slavu Boga Oca“, rekao je mons. Mrzljak.

U zajedničkom slavlju sudjelovala su ostala djeca obitelji Stanešić: Karol, Pavao, ministrant Emanuel i Mihael te krsni kumovi Gordan i Marija Peradin.

Na kraju euharistijskog slavlja biskup je zazvao i blagoslov na Stjepana i Ljubicu Stanešić, djeda i baku maloga Tome, koji su se vjenčali 23. travnja 1972. te su slavili 50-tu obljetnicu braka, izvijestili su iz Varaždinske biskupije.