Budi dio naše mreže
Izbornik

Krštenje petog djeteta obitelji Seleš u Đurđevcu

Đurđevac (IKA)

Misno slavlje na prvu nedjelju došašća, 3. prosinca, u župi svetog Jurja u Đurđevcu slavio je varaždinski biskup Bože Radoš, tijekom kojeg je krstio Anđelu, peto dijete u obitelji Ivana i Ivane Seleš.

Uz biskupa su koncelebrirali župnik vlč. Tomislav Leskovar, župni vikar vlč. Josip Špoljarić i i biskupov tajnik vlč. Marko Domiter.

U misnom slavlju sudjelovale su starije sestre male Anđele: Katja, Marija, Gabi i Marta zajedno s krsnom kumom Marijom Hanom Blažević, rodbinom i okupljenom župnom zajednicom.

Biskup Radoš povezao je ulaznu pjesmu „Zlanih krila“ i stih „anđela si, Bože, k meni poslao“ s radošću što je obitelj Seleš prihvatila dar života te joj šalje malog anđela u obitelj, a koje simbolično i nosi ime Anđela. „Danas smo zapalili prvu svijeću na adventskom vijencu, zapalit ćemo još jednu svijeću – krsnu svijeću na uskrsnoj svijeći moleći da svjetlo Kristovo rasvjetljuje život male Anđele. Neka sve nas svjetlo Kristovo vodi ovog došašća do konačnog susreta s njime.“

Na kraju misnog slavlja riječi zahvale i čestitke obitelji Seleš uputio je župnik vlč. Tomislav Leskovar, a biskup Radoš udijelio je svečani blagoslov majci, ocu i okupljenom narodu te je uručio obitelji prigodne darove Biskupije, izvijestili su iz župe Đurđevac.