Budi dio naše mreže
Izbornik

Kršteno peto dijete načelnika općine Sućuraj

Sućuraj (IKA)

Mladi sućurajski načelnik Ivan Slavić i supruga Žana Mušić donijeli su u subotu 6. ožujka na krštenje peto dijete, sina Ivana, koji je ime dobio po pradjedu.

Maloga Ivana krstio je u župnoj crkvi Sv. Jurja sućurajski župnik fra Stipo Marčinković, koji je krstio i ostalih četvero djece načelnika Slavića: Marijetu, Juliju, Dinka i Franu. Prvih troje djece ministriraju na nedjeljnim i blagdanskim misama, a i pjevaju u dječjem zboru.

Obiteljsko stablo krštenika Ivana je veliko i s dubokim je vjerničkim korijenom. Otac Ivan i majka Žana su praktični vjernici koji nedjeljom i blagdanima sa svojom djecom dolaze na misna slavlja. Uz to, majka Žana pjeva u troglasnom župnom zboru.

Otac Ivan rođen je u Sućurju 1984. godine od oca Dinka i majke Marije, a vjenčan je 2008. godine u Lumbardi, na jugu otoka Korčule, odakle mu je supruga Žana koja je rođena iste godine od roditelja Emila i majke Franice.

Krstitelj Marčinković je prigodom krštenja pročitao ulomak Evanđelja po Luki u kojemu piše kako se „svako stablo po svome plodu poznaje“ i kako „nema dobra stabla koje bi rađalo nevaljalim plodom, niti stabla nevaljala koje bi rađalo dobrim plodom“.

Fra Stipo je pohvalio roditelje krštenika Ivana što su doista ‘prvi svjedoci vjere’ svojoj djeci i što im omogućuju da budu ispunjeni Duhom Božjim.

Kumovi na krštenju malog Ivana bili su Lucija Marević iz Splita i Jozo Kaštelan iz Omiša.

Zbog pandemije covid-a 19 krštenje je obavljeno i proslavljeno u najužem krugu obitelji.