Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-stipo-marcinkovic

Ukrajinski hodočasnici pohodili župu Sućuraj

Oko 100 hodočasnika iz zapadne Ukrajine pohodilo je u četvrtak 28. srpnja župu Sućuraj na krajnjem istoku otoka Hvara gdje ih je dočekao i srdačno pozdravio župnik fra Stipo Marčinković. 

Blagdan Gospe Karmelske u župi Bogomolje

Blagdan zaštitnice Gospe Karmelske u župi Bogomolje na otoku Hvaru proslavljen je u subotu 16. srpnja svečanim pučkim misnim slavljem koje je predvodio župnik župe Sućuraj fra Stipo Marčinković.

Održana druga likovna kolonija u župi Sućuraj

U organizaciji župnika Bogomolja i Gdinja fra Marija Divkovića i župnika župe Sućuraj fra Stipe Marčinkovića u župi Sućuraj održana je druga likovna kolonija pod nazivom „Terra incognita II“.

Održan predbožićni koncert u župi Sućuraj na Hvaru

U župi Sućuraj na otoku Hvaru na predbožićnom koncertu održanom u subotu 18. prosinca nastupio je troglasni ženski zbor župe Sućuraj i klapa Viole iz Drvenika, a u programu su sudjelovali učenici mjesne škole „Ante Anđelinović“.

Proslava blagdana sv. Ante Padovanskoga u župama Sućuraj i Gdinj

Nakon pobožnosti Trinaest utoraka, Devetnice i Trodnevnice u župi Sućuraj na otoku Hvaru u subotu 13. lipnja svečano je proslavljen blagdan suzaštitnika sv. Ante Padovanskoga u crkvi iz 1663. godine koja nosi njegovo ime. Prije misnog slavlja „Život“, životopis, sv. Ante, pročitali su načelnik općine Sućuraj Ivan Slavić, te Tatjana Mihaljević i Dragica Vuljan.

1 2