Budi dio naše mreže
Izbornik

KS izdala dva nova džepna seminara o. Anselma Grüna

Zagreb (IKA)

Kršćanska sadašnjost objavila je dva nova izdanja benediktinca Anselma Grüna – džepne seminare za razmišljanje i daljnji rast pod naslovom Otkrij sveto u sebi i Ne propusti živjeti svoj život.

Oba izdanja su vizualno dinamična i sadržavaju mnogo prostora u koji se mogu zapisivati vlastite misli i opažanja, uz poticaje o. Anselma.

Otkrij sveto u sebi je džepni seminar koji počiva na misli o. Grüna da svaki pojedinac krije u sebi jedan sveti prostor – nešto, dakle, što ga kao osobu u nutrini čini – te istodobno upućuje iznad njega samoga. To „sveto u njemu“ daje osjećaj slobode i širine. To je utočište i nutarnje središte u koje se uvijek iznova može povući. U njemu je slobodan od očekivanja i zahtjeva, sudova i osuda. Nova knjiga, odnosno džepni seminar, poziv je na otkrivanje toga svetog u sebi.

Različita poglavlja (poput Sveta vremena, Sveti prostori, Sveta djelovanja itd.) vode čitatelja kroz različite životne sfere. Pobudne riječi i praktični poticaji pomažu nam tijekom čitanja cijele knjige pronaći sasvim osobna rješenja i odgovore na pitanja kao što su: Što nas čini time što jesmo? Kako uspjeti, usred gužve na poslu ili u sukobima, opet se vratiti sebi? i mnoga druga.

Život nudi nevjerojatno mnogo mogućnosti. No ljudi se često osjećaju zarobljenima u svojim strukturama svakidašnjice, vlastitim i tuđim zahtjevima i očekivanjima i ne nalaze izlaz i način kako uzeti život u svoje ruke. Na tom tragu nastao je seminar pod naslovom Ne propusti živjeti svoj život u kojem o. Anselm pomaže čitatelju da uđe u trag svojem putu.

Odgovaranjem na niz konkretnih pitanja, ispunjavanjem okvirića s konkretnim poticajima, čitatelj će pratiti trag važnih tema za osobni rast: traženje smisla u životu, što je za njega kontemplacija, stvari koje je propustio u životu… Tako nova knjiga postaje suputnica koja poziva na ponovno čitanje, daljnje pisanje i daljnji rast – i na kraju pomaže čitatelju da se odvaži na život.

„Oba džepna seminara mogu biti sjajan pratitelj u svakidašnjici mnogih vjernika, kao i lijep prigodan dar onima koji tragaju za svetim u sebi, za smislom u svakidašnjici, za kontemplacijom i duhovnim rastom“, poručuju iz KS-a.

Pronaći se mogu u knjižarama i mrežnoj knjižari Kršćanske sadašnjosti.