Budi dio naše mreže
Izbornik

KS objavio knjigu „Charles de Foucauld. Stopama Isusa iz Nazareta“

Zagreb (IKA)

Kršćanska sadašnjost objavila je novu knjigu pod naslovom „Charles de Foucauld. Stopama Isusa iz Nazareta“ autorice Isusove male sestre Annie.

Novo izdanje izišlo je uoči ovogodišnje kanonizacije bl. Karla de Foucaulda, koja će biti 15. svibnja.

Papa Ivan Pavao II. ubrojio je malog brata Karla među „one koji su svjetlom i snagom Duha imali vrlo veliki utjecaj na sveukupni život Crkve“.

Originalnost nove knjige jest u tome što se pretežito temelji na mnogobrojnim pismima i zapisima Karla de Foucaulda, rekonstruirajući i prikazujući najvažnije događaje njegova života, koji su postupno oblikovali njegovu osobu i specifičnu duhovnost.

Polazeći od biografskih podataka knjiga prikazuje duhovni put onoga koji je, prema mišljenju njegova duhovnika oca Huvelina, „religiju pretvorio u ljubav“.

Danas, kada je Crkva službeno priznala junačke kreposti Karla de Foucaulda i kada je u procesu beatifikacije učinjen odlučujući, sasvim opravdani korak naprijed, važno je da se osobito mlađim generacijama pruži novu mogućnost za upoznavanje izvanredne osobnosti Isusova brata Karla u svom njegovu bogatstvu, poručuju iz Kršćanske sadašnjosti.

„Poruka brata Karla nikoga ne ostavlja ravnodušnim zato što nas njegov život i njegovi spisi neumorno vode Isusu i njegovoj Riječi. Neka i nas privuče stopama Isusa iz Nazareta, njegova ‚Ljubljenog Brata i Gospodina‘“, napisala je u Uvodu knjige autorica Isusova mala sestra Annie.

Knjiga je podijeljena u pet poglavlja te uz Pogovor i pisma Karla de Foucaulda u dodatku broji 140 stranica, a pronaći se može u knjižarama i mrežnoj knjižari Kršćanske sadašnjosti.