Budi dio naše mreže
Izbornik

Lanišće: Proslavljena 8. obljetnica beatifikacije bl. Miroslava Bulešića

Lanišće (IKA)

Župa sv. Kancija, Kancijana i Kancijanile u Lanišću, mjestu mučeništva bl. Miroslava Bulešića, proslavila je osmu obljetnicu njegove beatifikacije u nedjelju 26. rujna 2021. pjevanom Laniškom misom.

Euharistiju je predslavio vlč. Silvio Španjić, župnik u Nerezinama u Lošinjskom dekanatu u Krčkoj biskupiji.

Vlč. Španjić je u homiliji istaknuo da je bl. Miroslav, za razliku od današnjeg čovjeka, preko vjere koju je primio u obitelji, upoznao pravo bogatstvo. Zato je mogao unaprijed oprostiti onima koji će mu nanijeti zlo. Dok ljudi danas vide vrijednost samo u materijalnome, Bog vidi bogatstvo u čovjeku. U Savlu je, primjerice, vidio najvećeg navjestitelja Crkve. Zemaljsko bogatstvo je zapreka za postizanje punine, istaknuo je propovjednik.

Riječi „Isuse, primi dušu moju!“, koje je blaženik izgovorio u trenutku mučeništva, nabolje odaju gdje je bilo njegovo srce, njegovo bogatstvo, rekao je između ostalog vlč. Španjić.

Na kraju mise svi okupljeni su, na poziv župnika, zajedno izmolili molitvu za zagovor bl. Miroslava Bulešića, a misa je završena svečanim blagoslovom s relikvijom.

Koncelebrirao je vlč. Vjekoslav Kovač iz Rijeke koji je s hodočasnicima došao autobusom, vlč. Jeronim Jokić iz susjedne župe Boljun te domaći župnik vlč. Josip Mašina.