Budi dio naše mreže
Izbornik

Liječnici u Slavonskom Brodu proslavili blagdan sv. Luke

Slavonski Brod (IKA)

Blagdan nebeskog zaštitnika svoga društva proslavili su u petak 18. listopada liječnici - članovi Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD), podružnice Slavonski Brod i članovi njihove obitelji.

Večernje misno slavlje u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu predvodio je duhovnik društva vlč. Robert Farkaš, a koncelebrirali su fra Domagoj Šimunović i mons. Stjepan Belobrajdić. Misna čitanja čitali su liječnici.

Naglasivši kako je sv. Luka oduševljen Riječju Božjom, koja mu je bila izazov, promijenio svoj život i ostavio kapitalna djela Evanđelje i Djela apostolska, vlč. Farkaš zapitao se „koliko se mi danas oduševljavamo i nadahnjujemo na Riječi Božjoj i koliko živimo po njoj“. Liječnike je pozvao da im njihov nebeski zaštitnik sv. Luka bude primjer kako živjeli dosljedno Evanđelje u svome životu, napose na radnom mjestu. „Ako doživimo i prihvatimo Riječ Božju kao izazov možemo biti i činiti ono što Isusu od nas traži. Pozvani smo biti djelatnici na njivi Gospodnjoj“, ustvrdio je duhovnik Farkaš. Dodao je „da smo svi pozvani moliti za svoje liječnike da budu strpljivi, pažljivi, nježni sa svojim pacijentima, da čuvaju vrednote kojima je zračio sv. Luka, kako bi na svome radnom mjestu zračili ljepotom Božje ljubavi, bili istinski kršćani, hrabri radnici na njivi Gospodnjoj, te potaknuti Riječju Božjom idu putem spasenja“.

Poslije mise liječnici su druženje uz agape nastavili u samostanskoj blagovaonici gdje su pozdravnu riječ uputili tajnik podružnice dr. Martin Martinović, duhovnik Farkaš i domaći gvardijan fra Klaudio Milohanović.