Budi dio naše mreže
Izbornik

Liturgijsko slavlje početka službe župnog upravitelja u Bapskoj

Bapska (IKA)

Svečano euharistijsko slavlje u nedjelju 27. kolovoza u Župi sv. Jurja u Bapskoj predslavio je đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić. To je bila i prigoda za liturgijsko slavlje početka službe župnoga upravitelja vlč. Domagoja Vidakovića.

Pred cijelom župnom zajednicom pročitan je dekret kojim je vlč. Vidaković imenovan upraviteljem župa u Bapskoj, Lovasu, Sotinu te filijali Opatovac. Prema riječima iz dekreta „zajednica doživljava danas radostan trenutak, jer od biskupa prima novoga pastira u osobi prezbitera Domagoja. U nasljeđu i ostvarivanju službi izražava se pastirska narav Crkve, u kojoj Krist živi i djeluje po onima kojima biskup povjerava dio svoga stada”.

Biskup Ćurić je prigodnim riječima izrekao podršku novom upravitelju župe, ali i okupljenim vjernicima. U koncelebraciji su bili vlč. Bruno Diklić, svećenik na specijalizaciji crkvene glazbe u Rimu te vlč. Ivan Kunčević, svećenik na studiju moralne teologije u Rimu, te ujedno misionar milosrđa Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Vlč. Domagoj Vidaković je rođen je 9. siječnja 1994. u Kućancima. Osnovnu školu je završio u Magadenovcu, a srednju školu u Našicama, smjer – tehničar za elektroniku. Nakon toga je  osjetio duhovni poziv i krenuo u Bogoslovno sjemenište u Đakovu. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 2019., a mladu misu je proslavio u rodnom selu 7. srpnja te godine. Mladomisničko geslo mu je bilo: „Živite dostojno poziva kojim ste pozvani!’’ (Ef 4,1b).

Pri kraju euharistijskog slavlja zajednici se obratio i sam vlč. Vidaković te izrazio kršćansku radost zbog svog prisustva u srijemskom kraju te uputio poziv na suradnju. Prisutnog biskupa Ćurića kao i vlč. Vidakovića prigodnim su riječima pozdravili članovi župnog pastoralnog vijeća te im uz riječi dobrodošlice uručili prigodne darove.