Budi dio naše mreže
Izbornik

Ljetovanje ministranata u Zatonu

Zaton (IKA)

U župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Zatonu kod Zadra od 16. do 23. srpnja ljetovalo je 19 ministranata župe sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola iz Osijeka, 19 ministranata župe sv. Petra apostola iz Osijeka, jedan ministrant župe sv. Josipa Radnika iz Osijeka i tri ministranta župe sv. Mateja, apostola i evanđelista iz Tovarnika.

Ljetovanje je bilo ispunjeno duhovno- rekreativnim sadržajima u opuštenom tonu i molitvenom raspoloženju. Uz ministrante bili su voditelji vlč. Robert Almaši te vlč. Luka Ivković, župni vikari osječkih župa.

Ministranti su svakog dana sudjelovali na jutarnjoj misi u župnoj crkvi, nakon koje je uslijedio doručak i kupanje, bilo na moru, bilo na bazenima obližnjeg turističkog kampa, do ručka. Nakon toga bila je prilika za popodnevni odmor ili druženje uz društvene igre, košarku, nogomet. Svaka večer bila je ispunjena drugim sadržajem, od rekreativne šetnje do obližnjeg kampa, gdje su se ministranti uključivali u različite zabavne sadržaje.

Već su se drugog dana ljetovanja uputili pješice do nekoliko kilometara udaljenog Nina, gdje su posjetili „najmanju katedralu na svijetu“ – crkvu Sv. Križa, brončani kip biskupa Grgura Ninskog i ostale znamenitosti.

U subotu je bio organiziran popodnevni posjet Zadru, gdje su pogledali crkvu Sv. Donata, poslušali „Morske orgulje“ i obišli „Pozdrav suncu“.

 

Ključne riječi:
ljetovanje ministranti