Budi dio naše mreže
Izbornik

Marina Šijaković stekla magisterij iz područja zaštite djece i maloljetnika

Rim (IKA)

Na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu 12. lipnja održana je promocija prve generacije studenata dvogodišnjeg programa „Licentiate in Safeguarding“ Centra za zaštitu djece i maloljetnika, koji je završila i Marina Šijaković, dipl. theol. iz Đakovačko-osječke nadbiskupije, koja je time stekla akademski naslov magistrice znanosti (mr. sc.).

Prof. dr. Hans Zollner, predsjednik Centra i dr. Karolin Kuhn vodili su ceremoniju promocije koja je zbog virusa Covid-19 održana online. Studentima je riječi podrške uputio i Ger Crowley, ravnatelj Zaštite maloljetnika u biskupiji Limerick, Irska.

Marina Šijaković ovaj magisterij na engleskom jeziku završila je zahvaljujući potpori đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, voditelja Bračnog i obiteljskog savjetovališta u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji doc. dr. Josipa Bošnjakovića te Renovabisa – institucije Njemačke biskupske konferencije za pomoć Crkvi u Srednjoj i Istočnoj Europi.

Od 8. do 10. lipnja Šijaković je položila završne ispite i obranila teze s područja edukacije „Keeping children safe – A safeguarding programme for teachers and pastoral workers in Croatia“, pod mentorstvom dr. Karolin Kuhn. Na Sveučilištu Gregoriana 2017. postigla je diplomu Centra za zaštitu maloljetnika nakon čega je bila uključena u provođenje edukacija za polaznike na području Hrvatske i BiH s temom zaštite maloljetnika. U akademskoj godini 2018/19. nastavlja studij upisujući magisterij. Stažiranje u trajanju od 650 sati odradila je na Poliklinici za zaštitu djece i mladih grada Zagreba i Centru za nestalu i zlostavljanu djecu u Osijeku. Sudjelovala je u organizaciji i radu Druge europske konferencije „Formacija i prevencija – Moć kao služenje“ koja se održala od 19. do 22. rujna 2019. na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u Zagrebu.