Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zastita-maloljetnika

U Sarajevu se održava Međunarodna konferencija o zaštiti maloljetnika

Međunarodna konferencija o zaštiti maloljetnika „Because we care“ (Zato što brinemo) otvorena je u petak 21. travnja u dvorani „Renovabis“ Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih (NCM) „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu. Konferencija predstavlja stručni i znanstveni iskorak u bosanskohercegovačkom društvu na području prevencije, djelovanja i zaštite maloljetnika, objavljeno je na portalu Nedjelja.

Smjernice za zaštitu maloljetnika u Požeškoj biskupiji

Povjerenstvo za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba Požeške biskupije pripremilo je Smjernice za postupanje u zaštiti maloljetnika i ranjivih osoba od seksualnog zlostavljanja. S obzirom na provedbu navedenih smjernica biskup Antun Škvorčević uputio je 11. veljače 2020. Pismo svećenicima, đakonima, vjeroučiteljima, odgajateljicama u vjeri, djelatnicima katoličkih škola i drugih odgojnih ustanova u Požeškoj biskupiji koje prenosimo u cijelosti.

Marina Šijaković stekla magisterij iz područja zaštite djece i maloljetnika

Na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu 12. lipnja održana je promocija prve generacije studenata dvogodišnjeg programa „Licentiate in Safeguarding“ Centra za zaštitu djece i maloljetnika, koji je završila i Marina Šijaković, dipl. theol. iz Đakovačko-osječke nadbiskupije, koja je time stekla akademski naslov magistrice znanosti (mr. sc.).

1 2