Budi dio naše mreže
Izbornik

Marko Pavlinović zaređen za đakona

Rijeka (IKA)

Riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić za đakona je zaredio bogoslova Marka Pavlinovića u nedjelju 8. prosinca u crkvi Sv. Romualda i Svih svetih na Kozali.

U poticajnoj propovijedi novog đakona i vjernike uputio je u važnost i odgovornosti đakonske službe među kojima se ističe propovijedanje Božje riječi i caritas, odnosno briga za najpotrebnije članove zajednice.

Vlč. Pavlinovića potaknuo je da bude izdanak u Crkvi Božjoj na kojemu će počivati duh Gospodnji, duh mudrosti i umnosti, duh savjeta i jakosti, duh znanja i straha Božjega, da ljude ne sudi po viđenju i čuvenju, nego po pravdi, odnosno da nikoga ne sudi, nego to Bogu prepusti. „A ti, imaj hrabrosti zauzimati se za siromašne i za njih tražiti pravdu. To ćeš moći uvjerljivo činiti ako tvoji bokovi budu opasani pravdom i vjernošću, kako prorok Izaija kaže. Tako opremljen, bit ćeš vjerni služitelj Onoga čiji je dolazak prorok navijestio, a mi se spremamo za proslavu njegova rođendana, u želji da se i mi sjedinimo s Bogom kao što se On, jedinorođeni Božji Sin, po utjelovljenju sjedinio s nama, da Bog bude u nama, a mi u Bogu“, rekao je mons. Devčić. Ređenika je potaknuo da u svojoj službi bude postojan prihvaćajući svakog čovjeka po uzoru na Isusa Krista. Budi poslužitelj braće, kao što je Krist postao Poslužitelj svih nas. Ukratko: budi u svemu nasljedovatelj Isusa Krista, tako da svi koji te vide i upoznaju požele također postati njegovim učenicima, poručio je mons. dr. Devčić.

Na kraju mise ređenik je izrazio zahvalu Bogu, nadbiskupu Devčiću na pastirskoj ljubavi, duhovnoj obitelji Euharistijske zajednice Srca Isusova i Marijina s utemeljiteljem don Josipom Radićem i duhovnom majkom Jozefinom Glasnović, riječkim poglavarima i bogoslovima na podršci i zajedništvu, roditeljima i rodbini te ostalima koji su ga pratili na njegovom životnom putu i pomogli mu prepoznati Božji poziv.

Preda mnom je velika odgovornost te vas molim da molite za mene da izvršim ovo poslanje koje mi je Bog namijenio, kazao je vlč. Pavlinović.