Budi dio naše mreže
Izbornik

Metkovska župa sv. Ilije slavi 300 godina postojanja

Metković (IKA)

Program proslave 300. obljetnice metkovske župe sv. Ilije predstavljen je na konferenciji za medije u subotu 21. rujna u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću. O programu su govorili župnik fra Ante Bilokapić, s. Mila Deak, Ivanka Šešelj, Tomislav Medak, Andro Mijić, Ana Putica i Goran Matić.

Svečano otvorenje proslave bit će u petak 27. rujna na Velikoj rivi. Simbolično u 17.19 sati zazvonit će zvona crkvi Sv. Ilije, Sv. Ivana, Sv. Ante i Sv Frane koja će najaviti svečani mimohod od Velike rive do crkve Sv. Ilije proroka gdje će misu u 18 sati predvoditi dr. fra Šimun Bilokapić. Svaku večer devetnice misa će biti u 18 sati izuzev na blagdan svetih Arkanđela 29. rujna kada će se slaviti u 17 sati na groblju sv. Ivana Nepomuka.
Drugog dan 28. rujna misu će predvoditi fra Josip Repeša, a u 19.30 u Galeriji GKS-u bit će svečano otvorenje izložbe „300 godina vjerni Kristu i Crkvi“.

Dr. fra Ante Akrap na blagdan sv. Arkanđela 29. rujna će na groblju služiti misu u 17 sati za sve pokojne iz župe.
U ponedjeljak 30. rujna misu predvodi fra Blaž Toplak, a potom u 19 sati slijedi večer čuvara Kristova groba.

Od utorka 1. listopada mise će se slaviti u crkvi Svetog Frane na Kladi. Toga dana misu predvodi don Mato Brečić, a u 19.30 večer je Služavki Malog Isusa u samostanu Svete obitelji.

Fra Ilija Mikulić predvodit će misu u srijedu 2. listopada, a u 19.30 u GKS-u je okrugli stol „Povijesni presjek župe kroz 300 godina“.
Fra Perica Maslać slavi misu u četvrtak 3. listopada, na uočnicu blagdana sv. Franje. Nakon mise slijedi Framin program „Večer franjevaštva“.

Na blagdan sv. Franje 4. listopada misu predvodi dr. fra Domagoj Volarević.

Na uočnicu proslave obljetnice, 5. listopada misu u crkvi Sv. Ilije slavi dr. fra Ante Vučković. Slijedi u 19.30 sati u GKS-u svečana akademija.
Svečanu misu proslave 300 godina župe 6. listopada u 10.30 predvodit će splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić.