Budi dio naše mreže
Izbornik

Metropolit Porfirije čestitao Uskrs kardinalu Bozaniću

Zagreb (IKA)

Pravoslavni metropolit Eparhije zagrebačko-ljubljanske Porfirije uputio je čestitku za Uskrs zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću, poručivši da je „Krist naš Gospodin i na njemu i na njegovoj ljubavi temeljimo našu vjeru da će i ovo iskušenje proći i da ćemo se vratiti svakodnevnom životu, ispunjenom mirom i radošću“.

„Vrijeme u kojem živimo suočilo nas je s izazovom u vidu pandemije koronavirusom i, po tko zna koji put, podsjetilo na svu krhkost ljudskog života. Istovremeno, pred nama je zahtjev da se svakodnevno podsjećamo na one vrijednosti koje su univerzalno dobro ljudskog društva a koje bi se, sve zajedno, mogle prepoznati u Božjoj zapovijedi: ‘Ljubi bližnjega svojega kao samoga sebe’. Ljubav se prepoznaje u mnogim našim djelima: solidarnosti, odgovornosti za drugoga, suzdržavanju… Ona je naša neophodnost ukoliko želimo savladati ovog nevidljivog, ali silnog neprijatelja.

Iako ćemo ove godine Praznik nad praznicima, Uskrsnuće Gospodnje, dočekati i proslaviti u okolnostima koje nismo očekivali, praznična radost neće izostati jer proslavljamo onoga koji je rekao: ‘Ja sam uskrsnuće i život: koji vjeruje u mene ako i umre, živjet će’. Krist je naš Gospodin i na njemu i na njegovoj ljubavi temeljimo našu vjeru da će i ovo iskušenje proći i da ćemo se vratiti svakodnevnom životu, ispunjenom mirom i radošću.

Radujući se nadolazećem Uskrsu, upućujem Vama, uzoriti gospodine kardinale i brate u Kristu, Vašem svećenstvu i pastvi, uime svih pravoslavnih kršćana koji žive na prostoru Republike Hrvatske i u svoje osobno ime, najsrdačnije čestitke uz tradicionalni praznični pozdrav: Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse“, stoji u čestitki metropolita Porfirija.