Budi dio naše mreže
Izbornik

Ministar Grlić Radman s biskupom Komaricom

Zagreb (IKA)

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman susreo se 24. veljače u Zagrebu s banjolučkim biskupom Franjom Komaricom, priopćila je Služba za odnose s javnošću MVEP-a.

Bio je to tematski nastavak sastanka koji je biskup Komarica održao 22. veljače s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem.

Tema sastanka bila je daljnja potpora Republike Hrvatske nastojanjima biskupa Komarice da se na području Banjolučke biskupije osigura ostanak i povratak Hrvata i katoličkih vjernika te time udahne novi život toj zasigurno najteže stradaloj katoličkoj biskupiji u Bosni i Hercegovini.

Biskup je ministra Grlića Radmana upoznao s planovima revitalizacije jednog od najvažnijih vjerskih i kulturnih objekata u svojoj biskupiji – trapističkog samostana Marija Zvijezda i aktivnostima utemeljiteljskog odbora Europskog centra za mir, međureligijsku i međunarodnu suradnju „Marija Zvijezda“ u Banjoj Luci.

Biskup Komarica na kraju sastanka zahvalio je ministru na njegovu zalaganju za Hrvate u Bosni i Hercegovini te su se također složili kako je dobar položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini ulog u stabilnost i sigurnost same Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju.