Budi dio naše mreže
Izbornik

Ministar obrane posjetio Svetište hrvatskih mučenika na Udbini

Udbina (IKA)

U okviru posjeta vojarni „Josip Jović“ i Središtu za razvoj vođa „Marko Babić“ u Udbini, ministar obrane Mario Banožić posjetio je u utorak 23. veljače Svetište hrvatskih mučenika na Udbini.

U pratnji ministra bili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, zapovjednik ZOD-a brigadni general Željko Ljubas, zapovjednik HVU-a general-pukovnik Mate Pađen te ostali suradnici.

Ministra je dočekao rektor Svetišta i župnik vlč. Josip Šimatović u pratnji sužupnika vlč. Ante Luketića. Vlč. Šimatović je kroz polusatno predavanje ministra i suradnike proveo kroz Crkvu hrvatskih mučenika, Park hrvatskih mučenika i do kripte gdje je trenutačno postavljena izložba Zlatka Franića „Svitlo hrvatskoga križa“. Izložbu je predstavio vlč. Luketić.

Vlč. Šimatović istaknuo je da je ovo po godinama mlado Svetište jer ove godine slavi tek desetu obljetnicu posvete, ali da se iz godine u godinu osjeća da je ideja blagopokojnog biskupa Mile Bogovića itekako imala smisla jer broj hodočasnika iz godine u godinu raste. Ministar je imao priliku vidjeti i prezentaciju fotografija s hodočašća i ostalih aktivnosti koje povezuju djelatnike MORH-a i ovo Svetište. Na kraju susreta vlč. Šimatović zahvalio je ministru i svim pripadnicima MORH-a na dugogodišnjoj posebnoj povezanosti koja je, na obostrano zadovoljstvo isprepletena različitim oblicima suradnje, navodi se u izvješću MORH-a i Svetišta hrvatskih mučenika.