Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mario-banozic

Proslavljen Dan Vojne kapelanije „Sveti Ivan Pavao II.“

Djelatnici Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske s ministrom obrane Marijom Banožićem i načelnikom Glavnog stožera OS RH admiralom Robertom Hranjem, uoči blagdana Ivana Pavla II., u petak 21. listopada misnim slavljem proslavili su Dan Vojne kapelanije „Sveti Ivan Pavao II". Misno slavlje u kapelici „Sv. Ivan Pavao II.“ u Ministarstvu obrane predvodio je vojni ordinarij mons. Jure Bogdan u koncelebraciji s kapelanom i biskupskim vikarom za pastoral MORH-a i OS RH don Slavkom Rajičem i vojnim kapelanom i dekanom o. Zdravkom Barićem, SMM, izvijestio je MORH.

Posjet ministra Banožića hrvatskoj zajednici u Janjevu

Ministar obrane Mario Banožić u sklopu službenog posjeta Republici Kosovu u četvrtak 16. prosinca posjetio je hrvatsku zajednicu u Janjevu i Župu sv. Nikole, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Biskup Bogdan nazočio prijemu ratnih zapovjednika u povodu 26. obljetnice Oluje

U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja na Kninskoj tvrđavi je 4. kolovoza 2021. održano primanje ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata kojem je nazočio i vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Obilježena 30. obljetnica osnutka 3. gardijske brigade "Kune"

U četvrtak 29. travnja u Vinkovcima održala se svečanost u povodu 30. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune". Obilježavanje je započelo misnim slavljem u crkvi Sv. Euzebija i Poliona, a nastavilo se letačkim programom akrobatske grupe „Krila Oluje“ Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, stoji u priopćenju Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske.