Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka ministra Banožića povodom 30. obljetnice osnutka HRM-a

Split (IKA)

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić uputio je čestitku povodom 30. obljetnice osnutka i ustrojavanja Hrvatske ratne mornarice koja se slavi 27. rujna.

Poštovane pripadnice i pripadnici Hrvatske ratne mornarice,

Čestitam vam tridesetu obljetnicu ustrojavanja. Nastali ste u prekretničkom vremenu, onom u kojemu je trebalo braniti naše postojanje na ovoj strani Jadrana, povijest, tradiciju, sjećanja. Svoju ste zadaću u Domovinskom ratu časno i pobjednički izvršili. Na tridesetu obljetnicu HRM-a sa zahvalnošću, u mislima i molitvama, prisjećamo se svih onih koji su svojom žrtvom pridonijeli našoj slobodi. Nošeni ljubavlju prema slobodi i domovini, naoružani motivima i pomorskim znanjem, svoje zadaće ispunjavate i danas, čuvajući hrvatski Jadran i braneći nacionalne interese na moru. Ono najvrjednije u HRM-u ste upravo vi – naši ljudi! Nastavite i nadalje težiti izvrsnosti, jačajte našu mornaricu. Nemojte se nikada umoriti od doprinosa jedinoj nam domovini Hrvatskoj!, porućio je ministar Banožić.

U okviru središnje proslave obljetnice HRM-a u Splitu, misu je predslavio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan.

Foto: Milan Sabic/PIXSELL // ministar obrane Mario Banožić