Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa sa zazivom Duha Svetoga u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Misa sa zazivom Duha Svetoga okupila je u nedjelju, 22. rujna u Pastoralnom centru župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu oko 150 osnovnoškolaca, njihove roditelje te učitelje, vjeroučitelje i ravnatelje osnovnih škola s područja župe.

Uz domaćeg župnog vikara Ninu Pericu misno je slavlje predvodio domaći župnik Ivan Lenić. On je na početku mise djeci posvjestio kako je vrijedno „da svaki početak jednog novoga razdoblja života kao pojedinci i obitelji, školska, radna, nadasve crkvena župna zajednica budu otvoreni za nove planove, izazove i pothvate te žive u iskrenoj povezanosti s Bogom moleći vodstvo njegova Svetoga Duha, ponizno proseći za sve što nam slijedi njegove darove da se znamo njima služiti za osobni i zajednički napredak“.

Posvjestivši da je Bog gospodar, a mi upravitelji naglasio je da smo kao kršćani pozvani upravljati mudro, domišljato i odgovorno, učiniti svoj dio, dati svoj doprinos tako da to bude prepoznatljivu u našem svakodnevnom životu. „Svime nam od Boga danim – tako i u stjecanju novih znanja, u izgrađivanju međusobnih odnosa, u ulaganjima za dobro braka i obitelji, u poslovnim zadacima, u župnom životu – trebamo upravljati mudro, domišljato i odgovorno. Na način nama moguć, ali ne bez našega truda. Pozvani smo učiniti svoj dio, dati svoj doprinos. Tako nećemo iznevjeriti Boga-Gospodara. Naša mudrost, domišljatost i odgovornost treba biti vidljiva i u najmanjim, onim svakodnevnim stvarima, odnosima i ophođenjima. Razmišljajmo: koliko smo u svem svom življenju takvi – mudri, domišljati i odgovorni! Koliko nam je potrebno sazrijevati u tim vrlinama; koliko baš u njima trebamo Božje pomoći i sile Duha Svetoga; koliko možemo još uznapredovati, makar bili i stariji. Zato svi danas zaufano molimo Duha Svetoga za rasvjetljenje i pomoć.“, poručio je među ostalim župnik Lenić.

Pjevanje s djecom animirala je s. Cecilija Kolarić, a svirala su školska djeca. Sva su djeca uz slatkiš dobila knjižicu u kojoj će biti evidentirani njihovi dolasci na nedjeljna misna slavlja.

Poslije mise upriličen je susret budućih prvopričesnika sa župnikom i sestrama uršulinkama, voditeljicama njihove priprave.

Sve mise te nedjelje bile su u znaku molitve za svjetlo i vodstvo Duha Svetoga u započetoj školskoj i pastoralnoj godini. Kako je u župi u tijeku devetnica Gospi Brze Pomoć, uz sve mise su bile prigodne pobožnosti.