Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa uz obljetnicu rođenja sluge Božjega biskupa Josipa Langa

Zagreb (IKA)

U župnoj crkvi župe svete Marije na zagrebačkom Dolcu u subotu 25. siječnja kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Zvonimir Sekelj predvodio je euharistijsko slavlje uz obljetnicu rođenja sluge Božjega biskupa Josipa Langa čiji se grob i zemni ostaci nalaze u toj crkvi.

Uz mons. Sekelja koncelebrirali su župnik župe preč. Zlatko Golubić, odgojitelji Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa na čelu s rektorom preč. mr. Anđelkom Košćakom, vicepostulator za kauze i beatifikacije Zagrebačke nadbiskupije preč. mr. Tomislav Hačko te župnik župe Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici preč. Norbert Ivan Koprivec koji je doveo skupinu ministranata na hodočašće.

U homiliji mons. Sekelj je, polazeći od istine o stvaranju čovjeka na Božju sliku i povezujući je s blagdanom Obraćenja sv. Pavla, istaknuo kako je čovjeku potrebno stalno obraćenje. „Potrebna nam je stalna okrenutost Kristu. Primjer takve okrenutosti Kristu je i sluga Božji biskup Lang čiji život obiluje mnogim primjerima svetog života“, rekao je mons. Sekelj.
Asistenciju su u liturgijskom slavlju činili bogoslovi članovi „Duhovne grupe sluge Božjega Josipa Langa“, a liturgijsko pjevanje animirao je bogoslovski zbor. Po završetku misnoga slavlja okupljeni su izmolili molitvu za proglašenje blaženim sluge Božjega biskupa Josipa Langa, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.