Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa Večere Gospodnje u kapeli Vojnog ordinarijata

Zagreb (IKA)

Na Veliki četvrtak, 18. travnja, u kapeli Vojnog ordinarijata vojni ordinarij u RH Jure Bogdan predvodio je Misu Večere Gospodnje s obredima Velikog četvrtka.

U toj se misi obnavljaju neka od najvećih kršćanskih otajstava: ustanova svete euharistije, svećeničkog reda i Gospodnje zapovijedi o bratskoj ljubavi. Biskup Bogdan misu je slavio uz koncelebraciju umirovljenoga vojnog biskupa Jurja Jezerinca, generalnog vikara don Marka Mede, policijskog kapelana i dekana PU zagrebačke don Marina Drage Kozića. Sudjelovali su i vjernici koji su ispunili kapelicu i predvorje Ordinarijata.

Propovijedao je generalni vikar Medo. Govorio je o svećeništvu, ulozi i važnosti svećenika u Crkvi. Nakon homilije, u spomen na Isusovu gestu na Posljednjoj večeri, slijedio je obred pranja nogu. Biskup Bogdan oprao je noge dvanaestorici „apostola“. Šestorica su bili kadeti s Hrvatskog vojnog učilišta a šestorica polaznici Policijske akademije.

Nakon završetka obreda Večere Gospodnje, vjernici su se u tišini razišli svojim domovima. Obojica biskupa s generalnim vikarom zadržali su se u Vojnome ordinarijatu s „apostolima“.