Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa za Domovinu i proslava Dana državnosti u Göppingenu

Göppingen (IKA)

Na svetkovinu Duhova, u nedjelju 28. svibnja u crkvi Krista Kralja u Göppingenu, gdje se na misnim slavljima okuplja Hrvatska katolička zajednica bl. Jakova Zadranina tradicionalno je proslavljen Dan državnosti RH.

Misu za Domovinu predvodio je župnik fra Ivica Jurišić. U slavlju su sudjelovali i vjernici iz Hrvatske katoličke zajednice sv. Leopolda Bogdana Mandića iz Geislingena, a u ulaznoj procesiji uz ministrante i folkloraši KUD-a Croatia Filstal. Pjevanje je animirao župni zbor pod ravnanjem orguljašice Marije Perić.

Nakon mise održan je prigodni program uz Dan hrvatske državnosti koji je ove godine u tematskom dijelu bio posvećen dr. Anti Starčeviću – Ocu Domovine prigodom 200 godina od njegova rođenja. Program su pripremili učenici Hrvatske nastave s učiteljicom Danijelom Zubak i Jozo i Ankica Bešlić.

Ovo je bila prigoda i oprostiti se od učiteljice Danijele Zubak, kojoj završava mandat učiteljice hrvatske nastave na području Hrvatskih katoličkih zajednica Göppingen-Geislingen. Učiteljica Zubak rado je pripremala program s djecom koja polaze hrvatsku nastavu u prigodi Majčinog dana, Dana državnosti i Nikolinja.