Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa za domovinu u Karlovcu

Karlovac (IKA)

U ponedjeljak 5. kolovoza u crkvi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu služena je misa u povodu Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja za Karlovačku županiju. Predslavio ju je mjesni župnik župe „novi centar“ i karlovački dekan Dražen Karačić uz koncelebraciju umirovljenog svećenika mons. Ferdinanda Vražića.

Pitanje koje nam se i danas nameće i postavlja jest od presudne važnosti: Kako voliš svoju domovinu? Koliko ljubiš svoju domovinu? Domovina to smo mi, svaki čovjek, pojedinac i obitelj. Ljubavlju, poštenjem i čestitošću ljubi se i voli domovina. Stavljamo pod veliku zaštitu naša nebeske majke Marije, svu djecu, mlade, roditelje i starije. Putovati s Marijom, od Marije učiti i ponizno slijediti volju Božju. Žrtvu, nesebično dati svoj život, umrijeti za Domovinu, dali su naši branitelji. Mogu li i ja darovati svoje vrijeme, svoje znanje i svoje poštenje za dobro nam domovine Hrvatske, upitao je u propovijedi vlč. Karačić.

Na misi su se okupili i najviši predstavnici županijske i gradskih vlasti kao i Policijske uprave, MORH-a i braniteljskih udruga. Prije mise izaslanstva Hrvatske kopnene vojske, Policijske uprave Karlovačke, Karlovačke županije, Grada Karlovca i braniteljskih udruga položila su vijence i zapalila svijeće pred središnjim križem groblja Jamadol u Karlovcu, a nakon mise je u organizaciji Udruge „Rebels“ u Aleji hrvatskih branitelja održano zajedničko druženje.