Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa za maturante i dodjela svjedodžbi u Katoličkom školskom centru „Petar Barbarić“

Travnik (IKA)

U crkvi sv. Alojzija Gonzage u Travniku misno slavlje za sve maturante Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“, njihove roditelje, profesore i goste predvodio je 23. lipnja mons. Luka Tunjić.

Maturantima je poručio da svijet mogu spasiti dvije vrijednosti, a to su kompetentni mladi ljudi s moralnim načelima i borba i zalaganje za zajedničko i opće dobro.

Ravnatelj Centra don Željko Marić čestitao je maturantima, zahvalio je roditeljima i djelatnicima na svjedočanstvu vrednota te istaknuo da je život čudesna priča puna epizoda, no da je najljepša i najdinamičnija ona epizoda koja se odigrava u školi. Poručio je maturantima da je mnogo toga zapisano u njihovoj školi i da za njima ostaju vidljivi tragovi u učionicama, ali i u svima njima koji su radili i sudjelovali u njihovom odgoju i obrazovanju.

Svečana dodjela svjedodžbi o završenoj gimnaziji započela je u auli Centra himnom škole „Slugo Božji“. Voditeljica zbora Vlatka Čabro i učenici Gimnazije svečanu dodjelu uveličali su izvedbom skladbe „Zgrabi svoju sreću“ i Marija Kvasina sa skladbom „Život nije siv“.

U svom obraćanju ravnateljica Gimnazije Ivana Ćurčić pozdravila je sve nazočne, čestitala maturantima na uspješno završenom srednjoškolskom obrazovanju te im poručila da prikupljaju znanje i životno iskustvo, dijele ljubav i dobrotu, a škola će uvijek biti ponosna na njih i radovati se svakom njihovom uspjehu. Posebno je istaknula one najuspješnije učenike kojima je uručena diploma s posebnim priznajem za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i uzorno vladanje u svim razredima srednje škole, a to su Sara Kelava, Korina Barišić i Patrik Čeko te učenicu generacije Anamariju Ljubas, koja se također prigodnim govorim obratila nazočnima rekavši da biti učenik Katoličkog školskog centra sa sobom nosi veliku čast, ali i veliku odgovornost. Djela učenika gimnazije poticala su i inspirirala druge, a ideje i projekti služili su na dobro škole i zajednice. Iako je službeno obrazovanje u školi završeno, istaknula je da će svi oni zauvijek ostati dio te škole koja ih je usmjeravala na razne načine i omogućila proširiti pogled na svijet. Zahvalila je svom razredu, razrednici, svim djelatnicima i svojim roditeljima na nesebičnoj podršci, vjeri u postignuća po kojima će škola pamtiti ovu generacija i njima se ponositi.

Na kraju same svečane dodjele svjedodžbi, maturanti su se oprostili od svojih razrednika, profesora i Uprave škole, otpjevali „Gaudeamus“ zajedno sa školskim zborom i bacili kape u zrak kao znak završetka jednog obrazovnog razdoblja.