Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa za početak akademske godine slavljena u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Misno slavlje za početak akademske godine predvodio je u srijedu, 25. listopada 2023. u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu studentski kapelan Robert Farkaš.

Uz brojne studente na misi su nazočni bili rektor Sveučilišta u Slavonskom Brodu prof. dr. Ivan Samardžić, dekani, prodekani te profesori. Na misi je pjevao studentski zbor.

Vlč. Robert Farkaš je u homiliji napomenuo kako ni u jednom svjetskom ratu i revoluciji nema Boga. Nastavno na to pojasnio je što je to Isusova revolucija.

„Na početku nove akademske godine pokušajte biti akademski spremni, pronaći u sebi prostore za poboljšanje, prostore gdje je u vašem  životu potrebna revolucija. S kojim se sve stvarima u svome životu trebate obračunati zauvijek i iskorijeniti ih stalno iz svoga života, koje navike s kojima ste se lijepo suživjeli treba promijeniti.

U našim je životima toliko prostora za revoluciju, počevši od toga da možete bolje učiti, nego do sada, da možete  kvalitetnije polagati ispite, dovesti svoj rječnik u red, biti malo ljubazniji i srdačniji prema okolini, da se možete boriti protiv oholosti, zavisti i ljubomore. Sve su to prostori za jednu veliku revoluciju. Ako za to niste spremni kao ljudi nećete sazrijevati, postat ćete možda pametni, imati akademske titule, postići visoko radno mjesto, ali u sebi ćete biti prazni, jer Isusova revolucija traži od tebe da budeš karakter, traži poštenje, pravednost, dobrotu, ljubav, iskrenost, vjernost, odgovornost. To su vrijednosti koje nas izgrađuju kao ljude (…)“, poručio je uz ostalo mladima propovjednik.

Pozvao je studente da se pridruže molitvenim susretima koji će se tijekom ove akademske godine, u organizaciji Studentskog katoličkog centra održavati svake srijede u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći.