Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa za vlč. Ivicu Miloša u Zagorju Ogulinskom

Zagorje Ogulinsko (IKA)

Misa za preminulog svećenika Gospićko-senjske biskupije i župnika Zagorja i Modruša vlč. Ivicu Miloša, na 30 dan njegove smrti, u srijedu 29. prosinca, slavljena je u Župi sv. Jurja u Zagorju Ogulinskom.

Misu je predslavio generalni vikar Gospićko-senjske biskupije mons. Marinko Miličević. Suslavili su župni upravitelj Nikola Prša te vlč. Herbert Berisha i pop Ante Luketić.

„Vlč. Ivica Miloš umro je u najboljim godinama, u godinama kada čovjek treba stvarati. Zbog zdravstvenih teškoća koje je imao, bio je svjestan da može umrijeti svaki čas i bio je spreman na to. Znao je često reći: ‚Do Božje volje.‘ Bio je iskren prema svakom čovjeku i ljudi su to prepoznali i cijenili kod njega. Pokopan je 3. prosinca, na blagdan sv. Franje Ksaverskog koji je umro kao i vlč. Ivica Miloš u dobi od 46 godina. Franjin život i smrt potaknuli su širenje kršćanstva u Aziji. Smrt drage osobe, kao što je bio pokojni vlč. Miloš, ne možemo do kraja razumjeti i shvatiti, ali trebamo to prihvatiti u vjeri kao Božju volju. To nas treba potaknuti da budemo uvijek čista srca i spremni za prelazak s ovoga svijeta. Vjerujemo da je vlč. Miloš sada sretan kod Boga i da smo u njemu dobili zagovornika za župe kojima je upravljao, za našu biskupiju i nova duhovna zvanja u njoj“, rekao je mons. Miličević.

Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor uz orguljsku pratnju Franje Puškarića i Bernarde Puškarić.