Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa zadušnica za isusovca Antu Alfirevića u Kaštel Sućurcu, uskoro postavljanje njegove biste na rivi

Kaštel Sućurac (IKA)

U župnoj crkvi Sv. Jurja mučenika u Kaštel Sućurcu u srijedu 20. siječnja sućurački župnik don Ivan Delić slavio je misu zadušnicu za sumještanina dr. o. Antu Alfirevića.

Otac dr. Ante Alfirević (1875. – 1945.) bio je hrvatski svećenik iz reda isusovaca, jedan od prvaka Hrvatskog katoličkog pokreta, kulturni djelatnik, filozof, rektor Bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu. Uređivao je časopis Hrvatska straža, Život,  Glasnik Srca Isusova, autor brojnih  članaka s područja sociologije i psihologije, pisac književnih kritičkih osvrta, romanopisac…

Prošle godine bila je 145. obljetnica od njegova rođena i 70. obljetnica njegove smrti, za koju su rodbina, prijatelji i rodoljubi Kaštela priredili i tiskali Zbornik o dr. Anti Alfireviću te su prije 11 mjeseci izradili i poprsje o. Ante. Poprsje će biti postavljeno na sućuračkoj rivi uz bistu fra Bernardina Sokola, kad budu u Hrvatskoj ukinute epidemiološke mjere vezane za koronavirus. Bista je izlivena u Ljevaonici Ujević u Zagrebu, a rad je akademskog kipara Kažimira Hraste.