Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bista

Otkrivene spomen-biste sv. papi Ivanu Pavlu II. i kardinalu Franji Kuhariću

U organizaciji Koordinacije udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata Grada Križevaca na Trgu bana Lackovića u Križevcima, pokraj konkatedrale sv. Križa, postavljene su spomen-biste svetom papi Ivanu Pavlu II. i kardinalu Franji Kuhariću. Biste su svečano otkrivene na blagdan Uzvišenja sv. Križa 14. rujna, objavljeno je na stranici Koprivničko-križevačke županije.

Blagoslovljena bista generala Stipetića u Ogulinu

U Ogulinu je u subotu 11. ožujka, uoči pete godišnjice smrti stožernog generala Petra Stipetića, otkrivena i blagoslovljena njegova bista postavljena na ogulinskom Trgu Petra Stipetića.

Postavljena bista biskupa Stjepana Bäuerleina

U dvorištu župne crkve u Župi svetoga Lovre, đakona i mučenika u Babinoj Gredi ovih dana je u znak sjećanja i kao izraz poštovanja, postavljeno novo poprsje biskupa Stjepana Bäuerleina.

U Krašiću otkriveno poprsje župnika Josipa Vranekovića

Bista krašićkog župnika Josipa Vranekovića (1921.-1964.) otkrivena je u povodu 55. obljetnice njegove smrti na blagdan svetog Jakova 25. srpnja između starog župnog dvora (spomen kuće bl. Alojzija Stepinca i mjesta njegovog sužanjstva) i krašićke župne crkve Presvetog Trojstva. Vraneković je bio istinski supatnik bl. kardinala Alojzija Stepinca za vrijeme njegovog sužanjstva u Krašiću (1951.-1960.).

Otkrivena bista fra Serafina Sabola

Dvije godine prošle su od smrti fra Serafina Sabola, trsatskog franjevca i dugogodišnjeg čuvara svetišta Majke Božje Trsatske. Njegovi prijatelji poželjeli su ostaviti Svetištu, ali i svim hodočasnicima bistu ovog franjevca koji je Primorje smatrao svojim domom, a zbog svojega je vedrog duha i silne pozitivne energije bio izuzetno omiljen i poštovan. Zahvaljujući njima u nedjelju 27. siječnja u perivoju Trsatskog svetišta otkrivena je bista fra Serafinu Sabolu.