Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa zahvalnica za 49. varaždinske barokne večeri

Varaždin (IKA)

U varaždinskoj katedrali je u nedjelju 29. rujna slavljena misa zahvalnica za uspješno održane, ove godine 49. u nizu, Varaždinske barokne večeri.

Misno slavlje predvodio je apostolski administrator Varaždinske biskupije mons. Josip Mrzljak, u zajedništvu s kanonicima Stolnog kaptola mons. Antunom Perčićem i preč. Josipom Koprekom, dušobrižnikom hrvatske zajednice u Göteborgu vlč. Mladenom Vukom te tajnikom vlč. Markom Domiterom.

Misa zahvalnica za Varaždinske barokne večeri redovno se očituje i posebnim odabirom liturgijske glazbe čiji su predvodnici na ovome misnom slavlju bili Kristus Konungens Vokalensemble iz Göteborga pod vodstvom mo. Samuela Erikssona te njihovi domaćini, katedralni zbor “Chorus Dominicalis” pod vodstvom mo. Višeslava Jaklina. Zajedno su izveli “Missu brevis” G. P. da Palestrine, a posebno zajedništvo očitovalo se u izvedbi pričesne pjesme “Sakramentu veličajnom”.

Gosti iz Švedske su tijekom mise i samostalno izveli nekoliko prigodnih moteta. Liturgijskom zajedništvu pridružio se i ravnatelj Festivala mo. Davor Bobić, pročitavši drugo čitanje. Ovo gostovanje švedskoga zbora otvorilo je mnoga vrata i prilike za buduće suradnje dvaju zborova.