Budi dio naše mreže
Izbornik

Misijska adventska akcija „Djeca pomažu djeci"

Zagreb (IKA)

Papinska misijska djela Hrvatske i Bosne i Hercegovine pripremile su materijale namijenjene misijskoj animaciji djece u župnoj zajednici tijekom došašća. Cilj je pripremiti djecu za Dan svetog Djetinjstva, koji se slavi na Bogojavljenje, 6. siječnja. Na taj dan svi prijatelji misija, a osobito djeca, imat će prigodu, molitvama i darovima, pomoći djeci diljem svijeta.

Pripremljena je brošura koja sadrži materijale za misijski život djece tijekom četiri tjedna došašća, prilog o Pjevačima Betlehemske zvijezde, prigodna meditacija, radionica za djecu predškolske dobi, kreativna radionica, igrokaz te prijedlog homilije i molitva vjernika za Dan djela svetog Djetinjstva.

Ove godine mali misionari u vrijeme došašća hodat će prema Betlehemu u društvu dječaka koji se zove Kevin, njihova vršnjaka sa Salomonskih Otoka. Iz tjedna u tjedan on će im pričati o svojim školskim brigama i o svojoj obitelji. Pričat će im kako kod njega na Salomonskim Otocima slave svetu misu i Božić. Na taj način djeca će moći napraviti usporedbu s njihovim iskustvom.

Adventski kalendar će poslužiti da se djeca mogu svaki dan pripremati za Božić. Uz to, da bi djeca što bolje upoznala daleka otočja na kojima djeluju misionarke Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga, za njih je pripremljena i karta Salomonskih Otoka sa zanimljivostima o toj otočnoj zemlji. Na kraju, napravljen je prekrasan animacijski plakat.

Župne zajednice ili škole mogu dodatno naručiti misijske kutijice i misijske narukvice i na takav način poticati djecu da daruju njihov dar za vršnjake u misijama.

Svi materijali dostupni su također na web stranicama Papinskih misijskih djela Hrvatske i Bosne i Hercegovine (www.misije.hr / www.missio.ba).

Papinsko misijsko djelo sv. Djetinjstva organizirano je danas u više od 150 zemalja svijeta i već 175 godina djeluje kao dječji kršćanski pokret za pružanje duhovne i materijalne pomoći najmlađima. Podupire više od 2.500 projekata vezanih uz djecu u različitim misijskim zemljama: izgradnja škola, sirotišta i bolnica, pomaganje različitih dječjih duhovnih projekata po župama, dječjih pokreta i udruženja.