Budi dio naše mreže
Izbornik

Misionarka s. Beatrica Krstačić posjetila Vinkovce

Vinkovci (IKA)

Članica Hrvatske provincije milosrdnih sestara Svetoga Križa, koja više od 40 godina djeluje u misijama u Brazilu, s. Beatrica Krstačić, posjetila je u nedjelju 28. kolovoza dvije vinkovačke župe.

Nakon mise u 10 sati u vinkovačkoj Župi sv. Vinka Pallottija, s. Beatrica predstavila je svoj misionarski rad, uz prezentaciju fotografija koje su zorno prikazale njezino djelovanje. Prisutni su pratili njezino izlaganje, osobito članovi Misijske skupine, koja već godinama djeluje pri istoj župi.

Na večernjoj misi u Svetištu sv. Antuna u Vinkovcima, misionarka je također predstavila svoj misijski rad. Nakon uvodnih riječi gvardijana Samostana sv. Antuna fra Josipa Blaževića, s. Beatrica je najprije na vrlo jednostavan način, s puno evanđeoskoga žara, predstavila svoj rad, a zatim je, također uz prezentaciju bogatu fotografijama, dodatno predstavila rad sestara misionarki u Brazilu, s posebnim naglaskom na djelovanje milosrdnih sestara Svetoga Križa. Prisutni su tako mogli iz prve ruke doživjeti šarolikost djelovanja sestara, koje uvijek iznova preispituju svoj rad i aktivnosti prema motu Družbe „Potreba vremena, volja je Božja!“

Danas prepoznaju svoj poziv na djelovanje, među ostalim, i s ljudima na periferiji društva: omogućujući djeci da nauče čitati i pisati, radom u pastoralu zatvorenika, pomažući ljudima da se nose s depresivnim stanjem, nudeći djeci i mladima tečajeve sviranja, kuhanja, vrtlarstva i slično kako bi ih maknuli s ulice i svega što ih može odvesti na krive putove. U isto vrijeme pomažu im tako u osposobljavanju za život dostojan čovjeka.

Fra Josip zahvalio je s. Beatrici što se odazvala pozivu te približila vjernicima svoje misijsko djelovanje u Brazilu. Izrazio je nadu da ovakvi susreti ne samo pružaju priliku vjernicima da iz bližega upoznaju rad misionara i razvijaju u svima svijest o misionarskom poslanju Crkve, na koje smo svi pozvani, nego mogu uroditi i novim misionarskim zvanjima. Vjernici su pak sa svoje strane svoju zahvalnost s. Beatrici izrazili svojom prisutnošću i zanimanjem, te su pomogli njezin daljnji rad u misijama svojim novčanim prilozima.

S. Beatrica zahvalila je fra Josipu na prilici da progovori o misijama, kao i na svakoj drugoj podršci, te pozvala sve da ostanu povezani u molitvi jedni s drugima, kao i s ljudima u Brazilu kojima su sestre poslane svjedočiti Radosnu vijest o Kristu Spasitelju.