Budi dio naše mreže
Izbornik

Misnim slavljima proslavljen rođendan sluge Božjega o. Ante Gabrića u Metkoviću

Metković (IKA)

U Župi sv. Ilije proroka, rodnoj župi oca Ante Gabrića, kao i u Župi sv. Nikole biskupa, u kapeli Pastoralnog centra oca Gabrića, slavljene su mise u utorak 28. veljače, na nadnevak njegova rođendana.

Misno slavlje u kapeli Milosrdnog Isusa predvodio je župni vikar don Dino Prkut.

„Sluga Božji o. Ante Gabrić živio je jednostavno, samo takav čovjek može biti jedno svjetlo, jedan događaj u ovom svijetu, gdje je potreban Krist… Sluga Božji otac Ante Gabrić živio je po jednom jednostavnom životu, živio po tome, da je želio uvijek donositi Krista. U ovom vremenu korizme, svi se mi pripremamo primiti Krista, primiti njegova otajstva. On je to radio na jedan zanimljiv način, radio je na način da je želio kroz radost, kroz služenje, primiti Krista, čak i u onim trenucima trpljenja, bolesti, tuge, uvijek je tražio Krista, uvijek je tražio tu radost njegovog prisustva.

Ugledajmo se na njega, njegovo djelo, na njegov događaj života, pronađimo Krista u ovoj svetoj korizmi, bilo u onim najtežim trenucima, da osjetimo onu radost, da osjetimo Njegovo prisustvo i da i mi možemo biti ili blaženi ili sveti ili sluge”, poručio je vjernicima vlč. Prkut.

Članice Udruge oca Gabrića ugostile su učenike drugog razreda metkovske gimnazije i njihovu razrednicu Mariju Tomić Veraja, gdje su uz prigodni program zajedno pogledali film „Girđa Korači“ iz 1978. koji prikazuje život oca Gabrića u Bengaliji.

Program „Dani oca Ante Gabrića“ u Metkoviću, koji je počeo 20. veljače, a obilježen je brojnim događanjima, završava 10. ožujka.