Budi dio naše mreže
Izbornik

Misom zahvalnicom zaključena jesenska kampanja inicijative „40 dana za život“ u Krapinsko-zagorskoj županiji

Zabok (IKA)

U općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana na Bračku 3. studenoga slavljena je misa zahvale za 40 dana molitvene inicijative za život u kojoj su vjernici svakodnevno molitvom, postom, miroljubivim bdjenjem i euharistijskim slavljima osvješćivali lokalnu zajednicu o problemu pobačaja.

Misno slavlje uz okupljeno mnoštvo molitelja i podupiratelja predvodio je vlč. Marijan Gradinšćak, novi župnik u Krapinskim Toplicama koji je u homiliji izrazio zahvalnost svima koji su odlučili biti sudionici ovih miroljubivih bdjenja i molitve, kako u ovoj bolnici, tako i diljem naše domovine.

„Vi ste čuli Isusov poziv i odazvali se, niste ostali u ulozi promatrača, onih koji samo komentiraju zašto je ovo ovako ili onako, nego ste sišli s drva kao nadcarinik Zakej u današnjem evanđelju, odnosno napustili ste svoju ugodnu poziciju promatrača kako biste postali oni koji žele učiniti nešto konkretno za ovo društvo i svijet u kojem trenutačno živimo. Često ste možda naišli na nerazumijevanje, izrugivanje i prijetnje no ustrajali ste da pomognete onima koji su se lomili u sebi i potaknuli ih da se ne boje novoga života“, rekao je moliteljima vlč. Gradinšćak.

Na kraju misnog slavlja okupljenima se riječima zahvale obratila Brankica Kunštek, voditeljica inicijative „40 dana za život“ za Krapinsko-zagorsku županiju, koja se ukratko osvrnula na jesensku kampanju. Zahvalila je svim župnicima koji su animirali župljane kako bi se uključili u ovu kampanju koja je započela pod zaštitom Bezgrešnog Srca Marijina i Presvetog Srca Isusova. Zahvalila je i Mariji koja je zaštitnica života, a kojoj su molitelji preporučiti svu našu djecu, obitelji i nerođenu djecu.

Na završnom misnom slavlju kao gost bio je nacionalni voditelj inicijative Ante Čaljkušić sa svojom obitelji koji je zahvalio voditeljici Kunštek i svima koji su se uključili u molitvenu inicijativu. Istaknuo je kako je ova kampanja urodila velikim plodovima. Mi slavimo život, Bogu smo zahvalni na svojim životima i što smo spoznali koliko smo dragocjeni u Božjim očima, rekao je Čaljkušić.

Misno slavlje sviranjem na gitari animirao je Vjekoslav Jozić uz zajedničko pjevanje svih okupljenih.