Budi dio naše mreže
Izbornik

Mlada misa don Josipa Mijoča

Sinj (IKA)

Don Josip Mijoč proslavio je u nedjelju 17. srpnja mladu misu u rodnome Sinju, u Svetištu Gospe Sinjske.

Uz braću svećenike i župnika, čuvara Svetišta, na misi su bili nazočni brojni vjernici, rodbina i prijatelji. Slavlje je započelo procesijom i roditeljskim blagoslovom.

Propovijedao je don Josip Radić koji je duhovno pratio don Josipa Mijoča na njegovom duhovnom putovanju od odaziva na Božji poziv do slavlja mlade mise. Ohrabrio ga je u njegovom budućem svećeničkom poslanju koje će sa sobom nositi izazove, te mu poručio da mu dan ne prođe, a da ne odvoji vrijeme za molitvu, vrijeme za Gospodina. S obzirom da je veći dio života don Mijoč proveo u duhovnoj blizini Gospe Sinjske i pred njenim likom u sinjskom Svetištu, poručio mu je da se i dalje utječe zagovoru Blažene Djevice Marije.

Po završetku liturgijskog slavlja, mladomisnik je uputio zahvalnu riječ svima koji su ga molitvama, savjetima, dobročinstvima i prijateljstvom pratili na njegovom putu prema svećeništvu. Uz riječi zahvale dragome Bogu, zahvalnost je uputio svojoj obitelji, kao i duhovnoj obitelji Omnia Deo. Na očinskoj brizi i podršci zahvalio je riječkim nadbiskupima i svima koji su ga pratili do mlade mise, a činit će to i dalje te se preporučio u molitve okupljenim vjernicima. Na kraju mise don Mijoč udijelio je mladomisnički blagoslov.

Liturgijsko pjevanje predvodio je zbor duhovne obitelji Omnia Deo, Euharistijske zajednice Srca Isusova i Marijina kojoj pripada i mladomisnik.

Don Josip Mijoč rođen je 12. studenog 1993. u Sinju, od oca Luke i majke Senke r. Matozan. Sakramente kršćanske inicijacije primio je u Župi Gospe Sinjske – Sinj. Osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje završio je u Sinju. Godine 2016. upisao je filozofsko-teološki studij na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu te je kao svećenički kandidat Riječke nadbiskupije bio u bogoslovskoj formaciji u Kolegiju sv. Josipa kod isusovaca. Akademske godine 2021./2022. ondje je završio filozofsko-teološki studij. Za prezbitera je zaređen 7. svibnja 2022. u katedrali sv. Vida u Rijeci. U lipnju 2022. imenovan je župnim vikarom u župama sv. Ivana Nepomuka u Vrbovskom i sv. Terezije Avilske u Ravnoj Gori.