Budi dio naše mreže
Izbornik

Mlada misa don Tomislava Lukača u Kaštel Štafiliću

Kaštel Štafilić (IKA)

Mladomisnik salezijanac don Tomislav Lukač proslavio je mladu misu u subotu 17. srpnja u rodnoj župi ispred crkve Bezgrešnog začeća BDM u Kaštel Štafiliću.

Nakon blagoslova roditelja, održano je euharistijsko slavlje pod geslom „Sav radostan ode, proda sve što ima i kupi tu njivu“ (Mt 13,44).

Svečanoj proslavi mlade mise, uz obitelj i rodbinu te goste i vjernike, nazočio je veliki broj svećenika: župnik don Damir Vuletić, provincijal Hrvatske salezijanske provincije don Tihomir Šutalo te drugi svećenici obližnjih župa kao i svećenici salezijanci među kojima je bio don Damir Stojić te don Ivan Širić koji je propovijedao.

„Nijedna mlada misa, nije poput drugih misa koje slavimo. Danas, iako toga možda nismo u potpunosti svjesni, prožima nas velika radost, osim radosti i divljenje. Ovakav događaj ne može nego biti poticaj, a Gospodin se njim služi da nam ovo bude i jedna provokacija. Jer ne može ovo biti samo jedna lijepa fešta, nego treba biti trenutak, kao što je Tomislav na početku rekao kad se nebo i zemlja sastaju i kad Bog ima riječ za svakog od nas. Radosni smo jer Gospodin nam daje još jednog pastira, salezijanca koji je posvetio svoj život da bi mladima pokazao gdje je istinsko blago. Dragi Tomislave, nas Gospodin poziva da se večeras više divimo onim zahvatima koje je on napravio u tvom životu“, kazao je između ostalog don Ivan Širić.

Uime cijele župne zajednice Kaštel Štafilića zahvalu je uputio i župnik don Damir Vuletić. „Dragi Tomislave, od srca ti čestitam. Sjetimo se kako je Isus rekao ‘nitko ne može doći k meni ako mu nije dano od Oca nebeskog’. I ovo je veliki dar koji si prepoznao i kojemu si se odazvao. Mnogo toga ćeš još iskusiti i sresti, ali kako kaže sveti Pavao ‘sve mogu u onome koji me jača’ i Gospodin nas poziva da budemo njegovi suradnici. Hvala ti Tomislave što svojim odazivom i nama daješ jedno lijepo svjedočanstvo vjere“, kazao je don Damir čestitavši obitelji Lukač i zahvalivši svima koji su sudjelovali u duhovnoj i materijalnoj pripremi.

Na kraju euharistijskog slavlja, nazočnima se sa zahvalom obratio mladomisnik don Tomislav. „Hvala tebi, dragi Bože na daru svećeništva. Kažem daru, jer dar se ne zaslužuje. Hvala vama dragi roditelji što ste bili Božji suradnici, vama draga braćo i sestre, rodbino i prijatelji, što ste se zajedno sa mnom radovali tome daru, vama provincijale don Tihomire i braćo salezijanci što ste mi kroz ovih deset godina pomagali otpakirati taj dar. Hvala i svima vama koji ste na različite načine sudjelovali kroz ovih pet dana trodnevnice, župnog blagdana i mlade mise“, istaknuo je mladomisnik poželjevši svima da im Bog vrati u nebeskoj valuti. Nakon mlade mise slavlje je nastavljeno na Igrišću u Kaštel Štafiliću uz pjesmu i ples.