Budi dio naše mreže
Izbornik

Mlada misa fr. Mateja Trupine

Podkraj (IKA)

Novozaređeni svećenik Hrvatske dominikanske provincije fr. Matej Trupina proslavio je mladu misu pod geslom „Moje mi srce govori: Traži lice njegovo!“ u subotu 24. srpnja u Župi svete Ane - Podkraj - Travnik (BiH), objavljeno je na mrežnoj stranici dominikanaca.

Svečano euharistijsko slavlje mladomisnik je predvodio u koncelebraciji s provincijalom Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavkom Sliškovićem, župnikom vlč. Marijom Oršolićem, mladomisnikovim propovjednikom fr. Antom Bobašem i drugim dominikancima i svećenicima okolnih župa uz sudjelovanje velikog broja vjernika.

Prije početka mise mladomisnika i okupljene je pozdravio župnik Oršolić. Prigodnu homiliju održao je fr. Anto Bobaš, mladomisnikov redovnički brat. U propovijedi fr. Anto je, između ostalog, nadahnut pročitanim evanđeoskim odlomkom o pozivu apostola Mateja, naglasio kako prvo treba biti čovjek otvoren za sve, bez predrasuda i mržnje, već treba biti na raspolaganju svima. Potom je govorio o dvije stvari koje su važne na svećeničkom putu, a to su: vjerovati i moliti. Pozvao je mladomisnika da svaki dan iznova započinje vjerovati i da ustraje u tome, a potom je naglasio važnost molitve, kako njegove osobne, tako i molitve onih koji će moliti za njega.

Na koncu misnog slavlja fr. Matej je zahvalio svima koji su ga pratili na putu do svećeništva te je zatim okupljenima udijelio mladomisnički blagoslov.

Ključne riječi:
Matej Trupina mlada misa