Budi dio naše mreže
Izbornik

Mlada misa Mihaela Sokola

Našice (IKA)

U župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Našicama u nedjelju 20. lipnja mladu misu slavio je domaći sin vlč. Mihael Sokol. Za svećenika Beogradske nadbiskupije zaređen je u subotu 22. lipnja u Beogradu.

Na početku svečanog misnog slavlja mladomisnika, njegove roditelje, svećenike i okupljene vjernike pozdravio je našički gvardijan i župnik fra Zoran Bibić koji je rekao kako je Mihaelova vjera i traženje Boga u životu, upravo ovaj dan došla do blistavog trenutka slavlja mlade mise. Na mladoj misi sudjelovali su generalni vikar Beogradske nadbiskupije mons. Aleksandar Kovačević, kancelar preč. Ivan Poleto, franjevci franjevačkog samostana u Beogradu i gvardijan fra Benedikt Vujica te brojni svećenici, redovnice, bogoslovi, rodbina, prijatelji i župna zajednica. Misi je bio nazočan i Gavrilo Grban, poslanik Uprave za Crkve i vjerske zajednice Republike Srbije s posebnim zaduženjem za Katoličku Crkvu te gradonačelnik Našica Josip Miletić.
U propovijedi ravnatelj Ureda Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za Hrvate izvan Domovine dr. Tomislav Markić poručio je mladomisniku kako mu neće uvijek biti lako, ali kako uvijek treba težiti jednom cilju, a to je milosrđe. Biti milosrdan prema ljudima, ljubiti ih i pomagati, to je ono čemu svećenik treba težiti, a to je poželio i mladomisniku.


Uime Župnog pastoralnog vijeća mladomisniku se obratila Mirjam Resler koja je između ostaloga rekla neka se uvijek drži onoga „Sve mogu u Onome koji me jača“. Prigodni dar – misnicu, uime svih župljana vlč. Sokolu predala je djevojčica Gabrijela Nekić. Na završetku svečanog misnog slavlja mladomisnik je zahvalio gvardijanu Bibiću na susretljivosti i otvorenosti samostana i crkve za ovako svečan trenutak slavljenja mlade mise. Zahvalio je i svim svećenicima uz koje je odrastao u našičkoj crkvi, posebno pozdravljajući nazočne fra Antu Perkovića i fra Franju Jurinca. Posebnu zahvalu uputio je svojim roditeljima, Josipu i Katici, koji su mu bili podrška na životnom putu kao i svim roditeljima svećenika i bogoslova našičke župe, od kojih su neki bili nazočni na mladoj misi. Nakon mise mladomisnik je svećenicima i vjernicima udijelio pojedinačni mladomisnički blagoslov. Svečano misno slavlje uljepšali su članovi A sastava folklorne sekcije HKD-a “Lisinski” i njihov voditelj Miroslav Šarić, koji su bili obučeni u narodne nošnje našičkog kraja, a pjevali su članovi župnog zbora i zbora Snaga Duha koje je na orguljama pratila Ema Knežević.

Vlč. Sokol raspoređen je na službu u Beogradskoj nadbiskupiji u kojoj će, između ostaloga, raditi s mladima te u službi za medije nadbiskupije. Vlč. Sokol bio je suradnik Informativne katoličke agencije.

Ključne riječi:
mihael sokol mlada misa