Budi dio naše mreže
Izbornik

Mlada misa Petra Krašeka u Ivancu

Ivanec (IKA)

Vlč. Petar Krašek predslavio je mladu misu u nedjelju 13. lipnja u župnoj crkvi svete Marije Magdalene u Ivancu.

Mladomisničko slavlje održano je pod geslom: „Moje mi srce govori: ‚Traži lice njegovo!‘ Da, lice tvoje, Gospodine, ja tražim.“ Ps 27, 8.

Slavlje je započelo je prijepodne kod doma obitelji Krašek gdje se okupilo mnoštvo rodbine, prijatelja, svećenika, bogoslova, ministranata i župnih zajednica da bi ispratili mladomisnika. Blagoslov je prigodnim pjesmama pratio Zbor mladih župe Ivanec.

Ispred kućnog praga pozdravni govor mladomisniku u ime cijele župe i svih zajednica uputila je vjeroučiteljica Silvija Čavlek. Domaći župnik vlč. Kristijan Stojko predao je mladomisniku raspelo uz riječi pozdrava. Potom su pred svim okupljenima ispred kućnog praga majka Spomenka i otac Mladen, svome sinu Petru, podijelili roditeljski blagoslov. Svi okupljeni su se u procesiji uz pjesme uputili prema crkvi niz Vukovićevu ulicu koju su susjedi okitili cvijećem.

Propovijed je izrekao vlč. Ivica Puškadija st., koji je mladomisnika pozvao pred 19 godina da ministrira. Pjevanje je predvodio mješoviti župni zbor. Na kraju slavlja vlč. Krašek udijelio je mladomisnički blagoslov okupljenima.

Svi okupljeni zadržali su se u radosnom druženju s mladomisnikom u župnom dvorištu uz čašćenje kolačima i pićem. Uslijedilo je slavlje za obiteljskim stolom s uzvanicima, a okupljene je kroz raspjevanu i veselu atmosferu vodio župnik iz Kamenice vlč. Rafael Mikec.

Na večernjoj misi zahvalnici mladomisnik je zahvalio Gospodinu za dar svećeničkog zvanja, a propovijedao je župnik u Beletincu vlč. Ivica Horvat.