Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava Mlade mise Branimira Marevića u Sindefingenu

Sindelfingen (IKA)

Mladomisnik njemačke biskupije Rottenburg-Stuttgart hrvatskih korijena vlč. Branimir Marević slavio je u nedjelju, 19. srpnja u crkvi Presvetog Trojstva u Sindelfingenu, zbog ograničenja uzrokovanih zdravstvenom krizom, dvije mlade mise.

Prvu mladu misu vlč. Marević slavio je za rodbinu, prijatelje i kolege, uz koncelebraciju 18 svećenika. Euharistijsko slavlje započelo je ulaznom procesijom i blagoslovom misnice. Nakon što je vlč. Marević pred čitavom zajednicom obukao svoju misnicu, uslijedio je roditeljski blagoslov majke Marije i oca Mirka. Na početku misnog slavlja, mladomisnika i sve nazočne, pozdravio je domaćin vlč. Markus Ziegler. Branimirov duhovnik za vrijeme studija i propovjednik na prvoj misi vlč. Uwe Thauer govorio je u propovijedi o svećeničkom pozivu u današnjem vremenu te o Branimirovom putu prema svećeništvu. Vlč. Thauer je u propovijedi naglasio kako se na misi, zapravo, ne slavi svećenika nego Boga te pozvao i zamolio mladomisnika da to u svom radu i djelovanju nikada ne potisne i ne zaboravi.

Na završetku misnog slavlja uime grada Sindelfingena nazočnima se obratio gradonačelnik dr. Bernd Vöhringer, koji je mladomisniku i njegovoj obitelji čestitao te mladomisniku poklonio sliku crkve Presvetog Trojstva iz Sindelfingena. Okupljenima se uime Hrvatske katoličke zajednice Sindelfingen obratio predsjednik Pastoralnog vijeća Ante Miličević te, čestitavši Branimiru, rodbini i čitavoj zajednici, uručio Branimiru kalež kao zajednički dar dviju zajednica, njemačke i hrvatske, naglasivši kako je Branimir svećenik njemačke biskupije Rottenburg-Stuttgart, ali hrvatskih korijena.

Riječi zahvale uputio je na kraju i sam mladomisnik, zahvalivši roditeljima i svima onima koji su ga pratili molitvama i zagovorima, podržavali i hrabrili na njegovom svećeničkom putu.

Drugu mladu misu vlč. Marević slavio je za vjernike njemačke i hrvatske zajednice iz Sindelfingena uz koncelebraciju osmorice svećenika među kojima su bila i dvojica Branimirovih kolega, ovogodišnjih mladomisnika. Propovjednik na ovoj misi, što je možda pomalo neobično za jednu mladu misu, bio je sam mladomisnik. Vlč. Marević je u propovijedi, u osobnom svjedočenju, govorio o svom putu ka svećeništvu, o tome kako je maštao da se jednoga dana oženi, da ima djecu, da postane učitelj… Ali na kraju, kako je rekao mladomisnik, Bog je očito za njega imao malo drugačiji plan. On se jest oženio, ali za Crkvu zbog čega je, kako je istaknuo, jako sretan i Bogu zahvalan.

Na kraju ovog misnog slavlja uime HKZ Sindelfingen okupljenima se obratio župnik fra Ivan Škopljanac-Mačina, čestitavši vlč. Mareviću i njegovim roditeljima kao i čitavoj zajednici iz Sindelfignena. Fra Ivan je u svom obraćanju istaknuo kako zajednica iz Sindelfingena može biti jako ponosna, jer je Branimir Marević već treći svećenik u posljednjih nekoliko godina koji dolazi iz te zajednice. Na kraju svoga govora fra Ivan je pozvao mladomisnika da vjerno služi Bogu koji ga je pozvao u svoju službu.

Branimirovo mladomisničko geslo je: „Ostanite u mojoj ljubavi!“ (Iv 15,9b).

Branimir Marević rođen je 1990. u Sindelfingenu. Njegovi roditelji Mirko i Marija Marević porijeklom su iz župe Staševica (Splitsko-makarska nadbiskupija). Mirko je u Njemačku došao 1969. godine, a u Sindelfingenu je zajedno s obitelji od 1977. godine. Od dolaska u Sindelfingen aktivni su članovi Hrvatske katoličke zajednice. Branimir je primio krštenje, prvu pričest i krizmu u Hrvatskoj katoličkoj zajednici.