Budi dio naše mreže
Izbornik

Mladomisnik don Zlatko Brauchler predslavio misu na svetkovinu Krista Kralja u Župi Zagreb-Gračani

Zagreb (IKA)

U župnoj crkvi Sv. Mihaela Arkanđela u Zagrebu-Gračanima u nedjelju 26. studenoga svečano misno slavlje predvodio je don Zlatko Brauchler, mladomisnik, član Papinskog svećeničkog zavoda Teutonico u Vatikanu i poslijediplomant na Lateranu, u koncelebraciji sa župnikom fra Marinom Matančićem i o. Ilijom Tipurićem, OCD iz Remeta.

U prigodnoj propovijedi mladomisnik je istaknuo važnost svetkovine Krista Kralja, istaknuvši kako nas ovo slavlje podsjeća da pripadamo Isusu te da je važno da mu pripadamo u potpunosti. Njegovi smo po stvaranju, jer je sve stvoreno za njegovu slavu; i mi smo njegovi po otkupljenju, jer nas je spasio po cijeni svoje Krvi.

Nastavljajući razmišljanje o slavlju svetkovine kojom završava liturgijska godina, don Zlatko je rekao kako je važno shvatiti da je Kraljevstvo Božje, Kraljevstvo ljubavi i da u nama mora vladati ljubav. Bez davanja za druge, bez pružanja ljubavi ne možemo očekivati blagoslov.

Svoju propovijed don Zlatko je zaključio porukom: „Spasitelj naš Isus Krist je jedini put koji nas vodi k vremenitoj i vječnoj sreći. On je taj koji nam se u svetoj misnoj žrtva daje, ova se gozba ljubavi ne bi mogla potpuno slaviti kad ne bismo imali srca za potrebite i siromašne. I po tome je svaka misa spoj ljubavi prema Bogu i prema bližnjemu. Molimo i u ovoj euharistiji da nas Krist-Sudac, kada dođe u slavi, zatekne spremnima i da nas primi u svoje kraljevstvo s riječima: ‘Dođite, blagoslovljeni Oca mojega!’“

Na kraju svečanog misnog slavlja fra Marin je čestitao don Zlatku u svoje i u ime župne zajednice i zahvalio mu što je došao. Uslijedio je mladomisnički blagoslov. Misno slavlje svojim pjevanjem uzveličao je tamburaški sastav iz župe.

Ključne riječi:
don zlatko brauchler