Budi dio naše mreže
Izbornik

Mlada misa don Zlatka Brauchlera

Rim (IKA)

Don Zlatko Brauchler proslavio je mladu misu u nedjelju 8. listopada 2023. u bazilici Svetoga Petra na oltaru Katedre u Vatikanu.

Geslo mlade mise je bilo „Ne bojte se! Štoviše, širom otvorite vrata Kristu!“, (Sveti Ivan Pavao II. 22. listopada 1978).

Uz Don Zlatka Brauchlera suslavili su župnik bazilike sv. Petra fra Agnello Stoia, OFM, don Andrew Kwiatkowski iz nadbiskupije Melbourne te brojni koncelebranti iz Rimske kurije i raznih europskih zemalja. Riječi potpore i ohrabrenja mladomisniku je u propovijedi uputio fra Agnello Stoia, OFM. Liturgijsko pjevanje predvodio je zbor bazilike Sv. Petra pod vodstvom meštra dr. sc. Caponea. Voditelj ceremonije bio je ceremonijar bazilike Sv. Petra i apostolski protonotar mons. Cesare Burgazzi. Na kraju mise mladomisnik je podijelio mladomisnicki blagoslov s potpunim oprostom.

Don Zlatko Brauchler rođen je 16. kolovoza 1991. u Speyeru (Njemačka), a predci su mu podunavski Nijemci iz Nijemaca (Srijem). Pohađao je klasičnu gimnaziju i sjemenište nadbiskupije München i Freising u Wolfratshausenu. Godine 2015. stupio je u novicijat Hrvatske pokrajine Družbe Isusove u Splitu s raznim praksama u drugoj godini novicijata u Zagrebu, Osijeku, Sarajevu i Beogradu. Studirao je filozofiju na Filozofsko-teološkom Institutu Družbe Isusove u Zagrebu, a pastoralni praktikum obavljao je u pastoralu mladih pri Župi Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu. Studirao je teologiju na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu. Kardinal Hollerich zaredio ga je za đakona u Rimu 11. travnja 2023. godine. Nakon razdoblja molitve i razlučivanja, odlučio se inkardinirati u biskupiju Cassano u Italiji. Don Zlatko Brauchler član je Papinskog svećeničkog zavoda Teutonico pri Vatikanu i na poslijediplomskom je studiju na Lateranu.