Budi dio naše mreže
Izbornik

Molitva i svijeće za poginule branitelje

Punitovci (IKA/TU)

Na Dan državnosti Republike Hrvatske, u nedjelju 30. svibnja, članovi Predsjedništva općinskog ogranka Udruge veterana 122. brigade Hrvatske vojske, s predsjednikom Igorom Kovačevićem i načelnicom Općine Punitovci Jasnom Matković položili su vijenac i upalili svijeće pred spomen-pločom za hrvatske branitelje na pročelju općinske zgrade.

Nakon prigodnih riječi Igora Kovačevića, punitovački župnik Đurica Pardon predvodio je prigodnu molitvu, naglasivši da se nikada ne smije zaboraviti doprinos branitelja, posebno onih koji su dali svoje živote, u stvaranju slobodne, suverene, nezavisne i samostalne RH.

„Imena zapisana na ovoj spomen ploči, kao i imena brojnih diljem Lijepe Naše koji su dali za našu sadašnjost svoj život, nikada ne smiju izblijedjeti i biti zaboravljena. Oni su svijetli primjer nesebičnosti i ljubavi, hrabrosti i odricanja. Nisu željeli tuđe, samo su branili svoje. Neka se zlo nikada više ne ponovi, a oni neka budu u vječnosti blagoslovljeni uz Gospodina“, rekao je, među ostalim, župnik Pardon.

Na ploči su imena poginulih branitelja: Marinka Batoreka i Tomislava Đurišića iz Josipovca Punitovačkog, Željka Šimića iz Krndije, Željka Kovačevića i Josipa Perića iz Punitovaca i braće Zlatka i Stjepana Kolarika iz Jurjevca Punitovačkog, poginulih u tri mjeseca.